GYIK - laptopvasar.hu

Laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
info@laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
Laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
Laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
Laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
info@laptopvasar.hu
Laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
Laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
Laptopvasar.hu
+36 70 398 7074
Tartalomhoz ugrás
Hogyan tudhatom meg a laptopom modelljét
Ez a leírás segít neked, hogy a legpontosabb adatokat add meg nekünk!
9 módszer a laptop modelljének megismerésére

  • Hol található a számítógépen: a laptopokhoz mellékelt címkén a modellek, sorozatszámok stb. A legtöbb számítógépen alul található, és "Modellnév" néven lesz azonosítva.

  • Hogyan kell csinálni Windowsból: lépjen a Start> Futtatás menüpontra, vagy használja a Windows + R billentyűkombinációt, írja be az msinfo szót, és nyomja meg az ENTER billentyűt a futtatáshoz. Miután belépett, lépjen a Rendszerösszefoglaló> oldalra Rendszer cikkszáma. tól is megteheti Parancssor vagy CMD. Miután belépett a konzolba, idézőjelek nélkül hajtsa végre a „wmic baseboard get product manufacturer version serialnumer” parancsot.

  • Hogyan kell csinálni GNU / Linux rendszerből: a disztribúciódban lévő laptopmodell megismeréséhez hozzáférhetsz a terminálhoz, és onnan különböző parancsokat hajthatsz végre annak megismeréséhez, például lshw vagy dmidecode. Például futtathatja a „sudo dmidecode | kevesebb” idézőjelek nélkül, és nyomja meg az ENTER billentyűt. Ez megmutatja a márka (gyártó) és a modell (terméknév) részleteit.

  • Hogyan kell csinálni macOS-ből: Mac gépen a bal felső sávban megjelenő almára (az Apple logóra) kattintva könnyen megtekintheti a modellt. Ezután válassza az About This Mac lehetőséget, amely az első lehetőség a felugró menüben. Itt láthatja az operációs rendszer modelljét, hardverinformációit, sőt még az operációs rendszer verzióját is.

  • Harmadik féltől származó szoftverrel: számos harmadik féltől származó szoftver létezik a számítógép modelljének megismerésére, például a GNU / Linux rendszerhez elérhető hardverinformáció, vagy AIDA64 a Windows számára. Számos más alternatíva is létezik, ezekben általában a berendezés szállítójával és modelljével van lehetőség. Ha nincs konkrét rész, akkor megnézheti a részeket, például a DMI-t vagy az alaplapon, mivel általában ott van feltüntetve a gyártó márkája és modellje.

  • BIOS / UEFI- Amikor újraindítja vagy bekapcsolja a számítógépet, hozzáférhet a BIOS/UEFI-hez. Minden márka eltérő lehet (pl. egyesek F2, Del, F1, Esc,… billentyűkkel lépnek be). Belül láthatja a rendszerinformációkat a márkával és modellel együtt.

  • Tanácsadó számlák: Ha még megvan a számla a laptop vásárlásáról, vagy az email, amit a visszaigazolásért küldtek, ha online csináltad, akkor ez egy jó módja annak, hogy megtudd, melyik laptop típusról van szó.

  • A kézikönyvet nézve: Ha megtartja a szokásos CD-ket / DVD-ket és kézikönyveket vagy gyors útmutatókat, amelyek a laptopokhoz tartoznak, akkor az Ön modellje is ott lesz.

  • Doboza- Alternatív megoldásként a laptopokhoz általában doboz tartozik. Az adott modell a felszerelés dobozában is megtalálható. Ha azonban nem nagyon friss, akkor valószínűleg már nem tartja meg a dobozt, ezért a korábbi módszerekkel kell megtenni.
Copyright © 2020 laptopvasar.hu / design webmarket
Vissza a tartalomhoz